Spoelstra stucwerk

''in afzienbare tijd zijn uw muren prachtig afgewerkt''

Wat is stucwerk?

Stucwerk is een laag pleister, kalk of een soortgelijk materiaal die op een muur en of plafond wordt aangebracht met als doel om de dan nog onaantrekkelijke muur af te werken.

Stucwerk is niet alleen voor het oog, het heeft tevens een vocht remmende functie. Doorslaand vocht kan door het stucwerk worden geremd. Het andere voordeel is dat stucwerk ook een brandwerende functie heeft.

Spoelstra stuc & spackwerk voert de onderstaande stucwerkzaamheden graag voor u uit.

Sausklaar stucwerk

Sausklaar stucen is een hele strakke en vlakke wijze van stucen waar je vervolgens op kan sausen. 
Deze manier van stucen kost dan ook meer per vierkante meter ten opzichte van behangklaar stucen, omdat hier ook meer tijd in gaat zitten voor de specialist.

Behangklaar stucwerk

Behangklaar stucen komt er op neer dat men een iets mindere egale ondergrond krijgt dat sausklaar stucwerk. Dit is zeer geschikt voor behangwerk omdat men met behangwerk de laatste oneffenheden kan wegwerken zodat het resultaat een strakke en vlakke wand is. De prijs voor behangklaar stucen is dan ook lager dan sausklaar stucwerk.

Schuurwerk

Schuurwerk wordt met pleister met een kleine korrel in halve draaibewegingen aangebracht op plafonds. Hierdoor ontstaat een vloeiend en uniek patroon. Het patroon is zeer aantrekkelijk maar valt door de fijne korrel niet te veel op. Schuurwerk komt bijna niet op muren voor omdat het schadegevoelig is.

spoelstra-stuc-en-spackwerk-107
behangklaar-stucwerk
Gebroeders_Kijk_in_de_Vegte_stukadoors_stuc_woning_02

Voordelen sausklaar stucwerk

Voordelen behangklaar stucwerk

Neem contact op met Rick Spoelstra

De stuc & spackwerk vakman